Eerste bezoek

Inschrijving van nieuwe patiënten kan dagelijks van 8:30 tot 17:00 uur.

Bel 050 577 83 41 of gebruik het online aanmeldformulier.

Een eerste afspraak neemt 20 minuten in beslag.

Naast de kennismaking met de tandarts wordt er een uitgebreide check-up gedaan.

Wij willen u vragen om bij het eerste bezoek de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig legitimatie bewijs
  • Verzekeringspas

Na het invullen van een medische anamnese wordt u bij ons ingeschreven als nieuwe patiënt.

Er volgt een inspectie van de mondholte, waarbij de toestand van het gebit wordt beoordeeld. Tevens kijken wij naar de gezondheid van het tandvlees en andere zachte weefsels.

De kosten zijn €22,91 (controle C11), eventueel aangevuld met verwijdering tandsteen (MO3) en 2 of meer röntgenfoto’s (X10) van €16,88 per stuk. Aan de hand van deze gegevens kan het nodig zijn dat een aanvullend behandelplan moet worden opgesteld.

Wij verzoeken u om de gegevens van uw vorige tandarts, vóór uw eerste afspraak, naar ons toe te (laten) mailen: info@tandartsen-meijer.nl

Indien wij op de dag van uw eerste bezoek niet over recente röntgenfoto’s beschikken worden die tijdens het eerste bezoek alsnog opnieuw gemaakt. Deze zijn noodzakelijk om tussen tanden en kiezen te kunnen kijken naar eventuele gaatjes en tevens krijgen wij een goed beeld van het steunweefsel (botweefsel en tandvlees).

Bij pijnklachten kunnen we besluiten een wat meer uitgebreide röntgen status te maken om te zoeken naar ontstekingen van de wortelpunten of verstandskiezen.

Mocht het nodig zijn een behandelplan (C28) op te stellen, dan wordt er een vervolgafspraak en begroting gemaakt, waarbij het behandelplan en de kostenbegroting wordt besproken. De begroting krijgt u direct uitgeprint mee naar huis.

We raden u aan om vooraf bij uw zorgverzekering te informeren welke vergoedingen worden gedekt.

De volledige lijst met prestatiecode’s en tarieven tandheelkundige zorg van de NZA vindt u hier.

Uiteraard hechten wij grote waarde aan uw privacy. Met uw gegevens wordt dan ook vertrouwelijk omgegaan en deze zullen niet verstrekt worden aan derden (of collega’s) zonder uw toestemming.